PRONI Omladinski rad Volonteri Bijeljina Sastanak omladinskih organizacija u Bijeljini!
Sastanak omladinskih organizacija u Bijeljini! PDF Ispis E-mail
Omladinski rad - Volonteri Bijeljina

U srijedu, 07.04.2010. godine u Bijeljini je organizovan redovan sastanak omladinskih organizacija koje djeluju u ovom gradu. Domaćin ovog sastanaka je bila SOZ ( Svetosavska omladinska zajednica) organizacija, a kao gost bio je Boro Đokić, Šef službe za omladinu, sport i fizičku kulturu.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici SOZ-a, PRONI-a, Omladinskog centra, UBUNT-a, Foruma mladih i Sedmerca.

Za sastanak je predložen i ispoštovan sledeći dnevni red:

  1. Upoznavanje sa javnim pozivom Opštine Bijeljina
  2. Dogovor o planu i programu rada organizacija
  3. Razno

AD 1- Omladinske organizacije su upoznate sa: činjenicom da je raspisan javni poziv za grantove za  omladinsake organizacije, za koje je za ovu godinu izdvojeno 15000 KM, i borbu protiv štetnih uticaja, za koje je ukupan iznos 9000 KM, te sa oblastima na koje mogu pisati projektne prijedloge i sa potrebnom dokumentacijom. Ovaj javni poziv je otvoren do 23.04.2010. godine, a maksimalan iznos traženih sredstava po projektu iznosi 7500 KM kao i u prethodnom periodu. Za drugi dio grantova, u drugoj polovini godine, ostaje još 20000 KM za omladinsku politiku, za ta će sredstva organizacije moći naknadno aplicirati kada bude ponovo otvoren javni poziv.

AD 2-Omladinske organizacije su međusobno razmijenile informacije o budećem radu organizacija za 2010. godine, kao o međusobnoj saradnji na pojedinim aktivnostima.

AD 3-Pod tačkom razno, predstavnici omladinskih organizacija i mladih u Bijeljini su razgovarali o položaju mladih na ovom području.

To su, ukratko glavne informacije sa ovog sastanka, a termin narednog sastanka nije dogovoren, o tome će se organizacije dogovoriti kada za to bude bilo potrebe, putem elektornske pošte.