PRONI Omladinski rad Volonteri Brčko PRONI volonter kaze #timetoact
PRONI volonter kaze #timetoact PDF Ispis E-mail
Omladinski rad - Volonteri Brčko

The Post-Conflict Research Center (PCRC) iz Sarajeva četvrtu godinu za redom je organizovao seminar pod nazivom “A Framework for Preventing and Responding to Genocide and Atrocity Crimes” (Mehanizam prevencije genocida i vezanih zločina). Seminar je održan u Beogradu 17. I 18. Novembra ove godine.
Seminar je podržan od strane Ujedinjenih Nacija, koja je imala svoja 2 predstavnika u ovom polju na seminaru, a to su Paul Partner(UN Office Kosovo), i
Mario Buil-Merce (OSAPG-Office of The Special Adviser on The Prevention of Genocide). Predavanja su vodili  Dr.Adam Jones, profesor politčkih nauka na univerzitetu British Columbia i Dr. David Simon profesor politčkih nauka na Yale Univerzitetu.
Kao i prethodnih godina na seminaru je učestvovalo 20 organizacija iz regiona, sa po jednim predstavnikom iz svake. Ove godine tu čast je imao i PRONI – Centar za razvoj mladih. Njihov predstavnik bio je volonter i aktivista Dejan Rađen.


Učesnici su imali priliku da slušaju profesionalna predavanja o vrlo važnoj temi vezano za naše prostore, takođe i da interaktivno učestvuju, kako tokom seminara tako i nakon njega.
Ovo je zadnji seminar ovakvog tipa, naime nakon 100učesnika i organizacija koji su prošli kroz ovaj trening, organizatori su odlučili da sledeći seminar predavaju sami učesnici ovog projekta. Izabrani će biti oni koji budu najviše aktivni i zainteresovani nakon prođenog treninga.

Volonter PRONI-ja  Dejan Rađen imaće priliku da iskoristi svoje znanje stečeno na treningu odmah na projektu “Art Crossing Borders” i da teme sa seminara iskoristi za teme grafita. Uskoro više o tom projektu.

PRONI će nastaviti saradnju sa PCRC tako što će odmah ovoga mjeseca, tačnije 26.11.(Omladinski Centar) biti domaćin za promociju njihovog novog dokumentarnog filma “ MOJE TIJELO RATNA ZONA”, koji se radi o nasilju nad ženama u porodici. Promocija filma će takođe obuhvatiti izložbu fotografija.