PRONI Omladinski rad Volonteri Brčko PRONI volonterka stvara buduće interakcije
PRONI volonterka stvara buduće interakcije PDF Ispis E-mail
Omladinski rad - Volonteri Brčko

 

Naša volonterka Azra, je nedavno išla na trening semnar u Slovačku. Ostvarila je kontakte sa mladima iz regije ali i Slovačke. Sa njihovim organizacijama PRONI i Azra će nastaviti raditi i u budućnosti.
Što je radila i kako je sve izgledalo čitajte dalje.
Seminar "Local Connections for Future Interactions" započeo je 28. 11. 2013. u Bratislavi. Učesnici na seminaru su bili mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovačke i Češke. Prvi dan se sveo na međusobno upoznavanje, upoznavanje sa temom, i na kraju smo imali interkulturalno veče. Predstavili smo zemlje iz kojih dolazimo, tradicionalnu hranu i pića.

Drugi dan je započeo sa predstavljanjem organizacija za koje volontiramo ili radimo. Sve se svodilo na kreativno predstavljanje.

Poslije smo otvorili temu koja se tiče problema u našim lokalnim zajednicama. I pored toga što smo iz različitih država ustanovili smo da uglavnom imamo slične probleme. Te smo razgovarali o tome kako da mi utičemo na promjene u svom društvu.

Treći dan je bio baziran na planovima za budućnost, kako da se povežemo, kako da surađujemo međusobno, te ostvarujemo zajedničke projekte. Pored mnoštva ideja i novih saznanja ustanovili smo da ćemo nastaviti suradnju kako bi to sve omogućili.

Četvrti dan završava kao i svaki završetak nekog seminara: evoluacija, razmjene mišljenja, pohvala i primjedbi, kojih na ovom seminaru nije ni bilo.