PRONI Projekti Omladinska politika Osnovano Vijeće mladih Domaljevac-Šamac
Osnovano Vijeće mladih Domaljevac-Šamac PDF Ispis E-mail
Projekti - Omladinska politika

 

U nedjelju, 10.06.2012 godine je održana osnivačka skupština Vijeća mladih općine Domaljevac-Šamac. U prostorijama općine su se okupili predstavnici tri udruženja ( Korak, Sunce i KUD) koje će ujedno biti i članice vijeća. Naredni korak je registracija u Ministarstvu. Na osnivačkoj skupštini je izglasana predsjednica Vijeća mladih Matija Matić, koja je ujedno i predsjednica upravnog odbora. Dok će funkciju nadzornog odbora vršiti Risto Kesić. Za predsjednika skupštine je izglasan Mateo Kesić. Pored njih izglasana je skupština koja se sastoji od 9 članova.
Kroz proces osnivanja vijeća mlade u Općini Domaljevac-Šamac podržao je i PRONI Centar za omladinski razvoj, kao regionalni suradnik na projektu Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih. Nakon što dobiju potvrdu o registrciji, Vijeće mladih općine Domaljevac-Šamac planira napraviti sastanak na kojem će donjeti plan rada.
PRONI će i dalje pratiti rad mladih u ovoj općini i razvoj Vijeća mladih.

„Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih“ je projekt koji Institut za razvoj mladih KULT, u saradnji s partnerima, provodi s ciljem demokratske stabilizacije i razvoja civilnog društva u BiH, te formiranja institucionalne strukture predstavnika mladih, kako bi ove strukture mogle sudjelovati u svim procesima donošenja odluka za mlade na svim razinama vlasti. Projekt će raditi na uspostavljanju partnerskog odnosa između omladinskih organizacija i vladinih institucija. Želimo stvoriti održive kapacitete omladinskih organizacija u FBiH i Brčko-Distriktu, te omladinskog savjeta u RS-u kako bi se uspostavila vijeća mladih na svim razinama vlasti.