PRONI Omladinski rad Volonteri Bijeljina Извјештај о реализацији Социјалног дана у Бијељини, пројекат ВОЛОНТИРАЈ КРЕДИТИРАЈ
Извјештај о реализацији Социјалног дана у Бијељини, пројекат ВОЛОНТИРАЈ КРЕДИТИРАЈ PDF Ispis E-mail
Omladinski rad - Volonteri Bijeljina

У четвртак, (18.10.2012.), у Галерији Центра за културу у Бијељини са почетком у 8 часова одржано је свечано отварање „Социјалног дана“.
„Социјални дан“ је једна од активности пројекта „Волонтирај кредитирај“, који већ 6. годину за редом реализује организација ИНФО ХАУС из Сарајева, а ове године у парнтерству са Удружењем ПРОНИ Центар за омладински развој за подручје града Бијељина.
Циљ овог пројекта јесте помоћи средњошколцима да на један дан замијене дан наставе даном рада у фирмама и институцијама. На „Социјални“ дан ће имати прилику да се упознају са добром пословном праксом, професионалним вјештинама и да успоставе контакт са потенцијалним послодавцима.
На подручју Града Бијељина ове године се на позив одазвало 23 предузећа у којима је волонтирало 85 ученика из 6 средњих школа.

Социјалном дану поред средњошколаца и њихових професора присуствовали су представници предузећа и организација које учествују у пројекту, волонтери ПРОНИ центра, чланови других невладиних организација, медији, и представници градске власти.
На самом почетку ученике су поздравили организатори и начелник за друштвене дјелатности гдин. Славко Башић који им је пожелио сретан радни дан и пуно успјеха у даљем раду и школовању.

Након преузимања својих радних књижица, ученицима је подјељен доручак и они су се заједно упутили у предузећа у којима су тај дан волонтирали.
Организатори и учесници су задовољни отишли кућама тај дан, јер су урадили добар посао и за себе и за друге.