PRONI
 
PRONI "Peaceful life and Cooperation 20 years later"
"Peaceful life and Cooperation 20 years later" PDF Ispis E-mail
Novosti - Aktuelnosti

U Decembru prošle godine naša volonterka Adina Halilović bila je učesnica seminara u Vlasenici održanog u okviru "Peaceful life and Cooperation 20 years later" - projekta Perpetuum mobile - Instituta za razvoj mladih i zajednice iz Banja Luke. Projekat je podržan od strane Ambasade SAD-a u Sarajevu. Seminar je trajao tri dana i okupio je 40 omladinskih radnika, predstavnika 20 omladinskih centara iz 20 opština u BiH. Vlasenica je bila polazna tačka uzbudljivog putovanja za 40 mladih koji su maximalno iskoristili tri dana za upoznavanje, razmjenu iskustva i planiranje aktivnosti u narednom periodu. Naime, na seminaru svako od njih je imao zadatak da odabere partnerski omladinski centar s kojim će naredne godine realizovati omladinsku razmjenu. Tako je nastala suradnja NVO Damar iz Visokog i PRONI Centra za omladinski razvoj Brčko.

Od 18 – 21.02.2016.g. volonterka Adina Halilović je bila u posjeti Visokom gdje su joj volonteri NVO Damar Amina Mihaljević i Suad Hadžimehanović bili domaćini. Pored posjete gradu i volonterima, upoznavanja s njihovim porodicama i svakodnevnim obavezama, naša volonterka je imala priliku i družiti se sa srednjoškolcima iz Visokog kroz interaktivan rad. Uz pomoć volontera domačina i uposlenika Damar-a , Adina je imala zadatak organizovati radionicu s mladima. Na radionici „Pozitivan imidž“ prisustvovalo je 15 mladih iz Viskog koji su razmjenili svoja iskustva i mišljenja na teme poput: stereotipa, diskriminacije, predrasuda, komunikacije i građenje pozitivnog imidža i brenda organizacije.

Adina: „Za mene je ovo bilo korisno. S obzirom da me jako zanima ovakav vid rada s mladima, ova radionica mi je donijela jedno novo iskustvo u mom daljem radu i ukazala mi na korake koje trebam napraviti da bi napredovala. Vođeni različitim životnim ciljevima jedni od drugih možemo mnogo naučiti, samo je potrebno da se aktivno slušamo što je zapravo i cilj projekta, da poveća povjerenje i nivo interkulturalne interakcije među zajednicama i omladinskim radnicima/cama u BiH.“.

U Aprilu, Adina i PRONI će biti domaćini volonterima iz Visokog. Zajedno ćemo organizovati radionicu s mladima iz Brčkog i na taj načini nastaviti suradnja i druženje započeto još u Vlasenici.


To be continued.....

 

 

Prevod

Browse this website in:

Anketa

Sta je to EVS?
 

YouTube

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Ko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42 

Statistika

Članova : 2
Sadržaj : 497
Web Linkovi : 38
Posjete Sadržajima : 829216

Bookmark


Donatori i projekti

SIDA

SYD

CIDA

EUSR

OPŠTINA BIJELJINA

UNDP

Youth in action

Saradnici

 

KONFERENCIJA MLADIH

RECI.ba

e-Balkan

 

Integration award

WORKCAMPS.PL