PRONI Kampanje Kampanja "GORE VLADA" uspješno realizovana
Kampanja "GORE VLADA" uspješno realizovana PDF Ispis E-mail
Novosti - Kampanje

Juče 28. januara 2009 u Brčko Distriktu je sprovedena kampanja «GORE VLADA» u organizaciji PRONI Centra za omladinski razvoj Brčko Distrikta. Kampanja je imala za cilj ohrabriti i inicirati formiranje Vlade Brčko Distrikta, što se još uvijek nije desilo iako su izbori završeni prije 4 mjeseca.
Kampanja «GORE VLADA» je obuhvatila dva događaja: akciju distribucije letaka građanima Brčko Distrikta sa ciljem upoznavanja građana o ciljevima kampanje i PRESS konferenciju u Omladinskom centru Brčko Distrikta.
                                                       
Distribucija letaka se sprovela u užem centru grada na pješačkoj zoni od 11 do 12 sati uz pomoć volontera projekta «Mreža klubova», koji su vrijedno dijelili letke građanima.
PRESS konferenciji su prisustvovali predstavnici HIT televizije, RTRS - a, Srpske novinske agencije «SRNA» i Brčanskih novina. Akciju distribucije letaka su propratili novinari RTRS - a i Radio Brčkog.
                                            
Nadamo se da će ova kampanja doprinijeti podizanju svijesti o neophodnosti formiranja Vlade Brčko Distrikta kako bi organizacije i institucije mogle nastaviti sa svojim aktivnostima i efikasno obavljati svoj posao za dobrobit zajednice. Trenutno to nije moguće radi višemjesečnog neformiranja Vlade.
PRONI Centar za omladinski razvoj najavljuje i nastavak kampanje ukoliko se uskoro ne formira Vlada Brčkog Distrikta, iako se nadamo da to neće biti potrebno.


PRONI se zahvaljuje svima koji su doprinijeli osviještavanju o kampanji «GORE VLADA».