PRONI PRONI priče Kroz PRONI nadograđujem sebe
Kroz PRONI nadograđujem sebe PDF Ispis E-mail
Novosti - PRONI priče
                                                                      

 

Amela Karahmetović, rođena 17.08.1988. u Brčkom

Završila srednju Ekonomsku školu (smjer Ekonomija, pravo i administracija)

Studentkinja I prve godine Ekonomskog fakulteta u Brčkom

Volonterka PRONI Centra za omladinski razvoj u Brčkom

 

Prvi dolazak u PRONI
U PRONI-u sam od 2004. godine. Učestvovala sam u projektima vezanim za modne revije, male manekene i ljudska i dječija prava. Završila sam trening za volontere.

Razlozi za ostanak u PRONI-u
U PRONI sam došla da bi se družila sa mladima, djelila znanja i iskustva, da bi naučila nešto novo i upoznala sebe kao osobu.

Lični razvoj u PRONI-u
Ostvarila sam ciljeve zbog kojih sam došla u PRONI. Mada, jednom sam pročitala da čovjek koji pruža pomoć (to je volonter kao što sam i ja) ustvari treba pomoć od drugih. Ova rečenica me podstakla da kroz PRONI treba da nadograđujem sebe kao osobu.

Lični doprinos organizaciji
„Kreativna radionica trbušnog plesa“ je prvi projekat kojeg sam samostalno uradila. Ideja se pojavila kao nešto novo u PRONI-u, jer u PRONI-u do sada nije niko radio ovakav projekat. Tehničku podršku sam u potpunosti dobila od strane omladinskih radnika PRONI Centra za omladinski razvoj. Projekat je trajao tri mjeseca, kroz 40 radionica. Postojale su dvije grupe učesnika i svaka grupa je radila po dva termina sedmično. Kroz radionicu je ukupno prošlo 20 članova.

Buduće akcije
Odmaram se a poslije odmora u planu je da sa ostalim volonterima u toku ljeta organizujemo radionice otvorenog tipa u prirodi i Omladinskom centru. Radionice će biti na temu: slikanja, pjevanja i društvenih igara. Planiramo organizovati Karaoke Party koji će biti takmičarskog tipa.

Volonteri u Brčkom međusobno imaju veoma dobru saradnju što pokazuju dosadašnje aktivnosti, a nadamo se da ćemo to opravdati i kroz buduće aktivnosti.
Budući projekat koji treba da radim sa volonterkom Elvisom biće snimanje dokumentarnih kratkometražnih filmova o životu, stanju i svijesti ljudi u Brčkom.  

Poruka za kraj ovog razgovora:
Dvije najdraže poruke na koje se furam su:

„Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba.“ i
„Oprostit' mogu al' zaboravit' ne mogu.“


CMOKACA